Warning: Creating default object from empty value in /home/onehamdi/public_html/wp-content/themes/skeptical/functions/admin-hooks.php on line 160

Maybankard broken?

Yeah! I’m trying to get a new idea on this blog. I mean, the topic for this post.Aku masih merepek di kala petang hari! Okay. Here’s the story of the day.

Since few weeks ago, I’m trying to withdraw my money through the ATM machine. But, what happen is, the machine was saying like this :-

Thanks you!

Feel like wanna destroy that machine at that particular bank! Then, I tried at another bank. Then, it is functioning good. Yesterday, I was trying to get the money and the same things was happen again and again! SUCKS! I was saying to that machine! Bodo punya mesin. Aku ada duit lar, bukannye account aku nih kosong!!!!

Today, around 9.30am, I went to the bank at the Greentown Business Centre in Ipoh. Then, the guy who’s waiting at the counter was saying that all this happen because I didn’t update my passbook! Then, I was thinking YEAH! It was year ago for the last time that I update the passbook! Straight away back home and get the passbook and again back to the bank!

At the bank, I update the book at the counter and the once finish, straight away I try the card with highly expectation that the card will be back as the normal condition. BUT! The same thing are happen to me. I feel like crying when the card still be the causes of I can’t draw the money. Apa lagi, complain back to that guy. I was happy when the card broken cause I know that the bank can solve the problem for me. It’s Friday maaa! The bank are open! Fill up the form to complain about the card and make a replacement card of it.

Once I finish fill up the form, I proceed to the next counter. The best part is, the counter take my I/C and my the bank card, she trying to rub the chip with the eraser! ERASER??!! Siot je minah nih.. Bleyh plak dia guna pemadam nak padam chip aku tuh… Ish… Hehe.. Then, comfirm that the card cannot be use. So, change to a new card. Nice!

Ahhhhh, nothing to explain.. So, that’s the story of the day! Yeah, that’s it! fullstop.

Be Sociable, Share!

Tags: , ,

16 Responses to “Maybankard broken?”

  1. PakciQue October 31, 2008 at 4:49 pm #

    Guna pemadan..?ada dua kemugkinan.

    1. Dia nak hapuskan data yang ada dalam cip tu..

    2. Dia nak fix cip tu dengan pemadam..

    PAKCIQUE

  2. Hamdi October 31, 2008 at 7:33 pm #

    nak hapuskan data?
    kalo hapuskan data, rosak aaa card tuh

    hurm, biar aaaa…. lagi pun dah tukar card baru!

  3. miruLâ„¢ October 31, 2008 at 7:49 pm #

    Ala biasela tu gune pemadam.. bende2 tembaga camtu kan kononnye kalo tak slalu kene gilap.. leh jadi kusam (ke kusum? eh.. kisam…. tahla.. kasim kot?) Mcm kalo RAM x detect gakla kan hamdi kan kan..

    *Maybank slalu camtu. Tak caye.. pasni pun kalo naseb ko x baek, bole kene lagi camtu. Ko tunggu jekla. Eh betul.. pulak tipu. Eh betul le..

  4. Hamdi October 31, 2008 at 7:55 pm #

    itu macam ka bro??
    pelik gak aaaaa
    tapi asal guna pemadam?
    cam terok je
    hurm, any idea bro?

  5. syia November 1, 2008 at 2:14 pm #

    hamdi :) hehe

  6. Hamdi November 1, 2008 at 4:04 pm #

    yer
    ada apa apa yang saya boleh bantu?

  7. miruL November 1, 2008 at 8:11 pm #

    Aku rase la kan, gune pemadam tu sebab :

    1. Pemadam dibuat oleh getah – Semua org tau getah tu penebat. (Nak aku bitau lagi ke penebat tu pemende lak? Wakakaka)

    2. Pemadam lembut – Kalau nak guna barang2 yg penebat lain, mcm penutup pen yg dibuat dari plastik tu contohnya.. try ler ko gosok mende alah tu kat cip ko tu. Kalo tak calar + tambah lagi jahanam, kirenye ko nih kategori pawang ler kan.. wakakaka =)

    Aku main tibai jek. Ikut logik. Maklumla dulu msuk kelas, letak beg pastu blah lepak kantin main pakau.

  8. Hamdi November 1, 2008 at 11:23 pm #

    itu macam ka boss?
    hahahahahahah
    janji skang dah tak der masalah
    yeah!!!!
    happy siot…
    debit card ku?!

  9. Star November 3, 2008 at 10:13 am #

    best la tuu.. tukar kad biase then dpt visa debit card :)

  10. Hamdi November 3, 2008 at 1:50 pm #

    yeah
    mesti aaa happy
    hehehehh
    cik star tak nak tuka gak ker?

  11. Sabri November 6, 2008 at 11:50 am #

    hakhak, lawak siott gune pemadam.. heh.. tah r.. aq xske tol maybank ni, sbb umo 16 br leyh wat kad ATM tu.. isk..

  12. Hamdi November 6, 2008 at 4:10 pm #

    hahahaa

    tunggu 18 aaaa bro

  13. khai November 9, 2008 at 10:02 pm #

    biasa la pakai pemadam… hehehe.. nek test cip tu kot.. leh plak nak padam data dalam tu dengan pemadam.. mentel ke ape..

  14. Hamdi November 9, 2008 at 10:06 pm #

    tuh aaaa pasal
    tension siot

  15. Mqdd November 20, 2008 at 11:44 pm #

    hho, pmadam tu nk ilangkan karat la (xpasti karat ke istilah die)

    n nnti klau masalah camni blaku lg, hamdi just try jek padam gune pemadam getah kat pmukaan cip tu dulu. klau masih x ok baru g kaunter.

  16. Hamdi November 20, 2008 at 11:46 pm #

    baik abang Miqdad
    wahahahahaha

    bak kata surat kat skolah, SAYA YANG MENURUT PERINTAH!

Leave a Reply

CommentLuv badge