Warning: Creating default object from empty value in /home/onehamdi/public_html/wp-content/themes/skeptical/functions/admin-hooks.php on line 160

Need Streamyx?

Streamyx

or

Screamyx!

Which one do think should be the famous ISP (Internet Service Provider) in Malaysia? Streamyx or Screamyx? TMNet or TMNut? Choose one guys, just choose one. Haha. I’m just wanna say that I’m not really satisfied with their service at the TM Clicks (the shop).

It’s happened yesterday at the TM Shop at Klang (near to the Klang Parade). I went there for second time already. I feel unsatisfied at the guy you entertain me on the first time. The story started , when I went there last  Tuesday (December 16, ’08). I went there to register TMNet Streamyx for my house in Klang. Then, I submitted to that guy. He just said that they (TMNet) cannot give me the modem cause they don’t have it right now and I have to wait until they phone me and they gonna activate the account within 3 days. After that, I  went there again yesterday to ask back what happen to my account. The answer still the same, the modem hasn’t arrive yet and I need to wait and wait again until they have a money to buy it. What a lousy company? I can’t even get the modem for their customer. It’s gonna make me angry when that guy told me if need it fast, they will send the technician to my house and I need to pay extra RM88 for that technician. WTH?




Now, I need to wait, wait and wait again for that Streamyx Account. To whom it may concern, I want a Streamyx Account for my house. I just need the access login cause I have my own modem.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , ,

13 Responses to “Need Streamyx?”

  1. Sabri December 21, 2008 at 8:17 am #

    they don’t have money to buy iy? hahaha..

    kau kata dah ada modem.. so, kenapa nak tunggu modem diorang.. Erm, kau dah dapat cd streamyx lom? kalau dah dapat, kau install terus la..

  2. Hamdi December 21, 2008 at 8:30 am #

    aku ada modem sendiri
    cd pape pun tak der lagi
    cam bodo je customer services dia
    geram aku
    dah la aku online guna celcom broadband
    kejap kejap mati
    mati mati kejap kejap
    pening kepala aku

  3. Sabri December 21, 2008 at 8:53 am #

    haha, kecian.. kalau kau duk dekat ngan aku, leyh aku pinjamkan aku nye cd.. hehe..

  4. Hamdi December 21, 2008 at 9:56 am #

    cd apa yang ko cakapkan nih??
    setahu aku kan, cd driver untuk modem jer la
    mana ada cd streamyx kan
    cam pelik jer

  5. Sabri December 21, 2008 at 10:12 am #

    entahla.. streamyx memang ada bagi cd tu.. aku tak taw utk ape..
    dia suruh install lepas akaun da aktif.. kawan aku baru reg streamyx combo aritu.. dye ada cd tu..

  6. Hamdi December 21, 2008 at 11:14 am #

    lol
    aku rasa cd tuh tak penting pun rasanya
    sebab aku ada account streamyx untuk umah aku kat ipoh
    then, yang tuh tak penah ada cd pun
    senang je aku guna streamyx
    laju jer

  7. saffa December 21, 2008 at 11:40 am #

    huh.. pasal streamyx lagi,.. huhu

  8. Hamdi December 21, 2008 at 12:07 pm #

    hahaha
    streamyx menjadi perbualan hangat pada masa kini
    yeah! :D

  9. Sabri December 21, 2008 at 3:44 pm #

    ntah lah.. takpe.. kau tunggu je la nanti siap akaun kau.. hehe..

  10. aidil December 21, 2008 at 7:33 pm #

    ape menatang tm clicks ni.bkn tm point ke?
    kau ade phone line tk kt ruma
    kau register n activate
    as long kau ade modem sndri
    smple like abc.tu ape yg aku buat
    btw tuka link aku bkn dot tk lg dot blogspot
    *apekejadah cd2 sume ni tkde gune pun
    regards,

  11. Hamdi December 21, 2008 at 9:26 pm #

    tuh aaaa
    aku pelik aaa
    mamat kat TMNet tuh sebok kata tunggu modem sampai
    sial la dia tuh
    aku dah start bengang ngan dia
    harap ke janggut je ciput
    tapi perangai cam babi

  12. Sabri December 24, 2008 at 2:50 am #

    ouh, cd tu takde function pn ekh? hahah.. kawan aku lepas install baru dye leyh gune streamyx tu..

  13. Hamdi December 24, 2008 at 7:20 am #

    aku rasa memang tak der fungsi pun

Leave a Reply

CommentLuv badge