PHP 5 Training

Yosh, we are back with the latest equation that is bored + crazy = x². haha. Nah, please ignore that. Few bloggers keep remind me to update this blog and in the same times, I was wondering, what should I share with you guys for this post? Life as a student? Life when get long holidays? Life when get free short-course? Syiok ohh.

Okay, now I would like to say about life as a student. Yeah, it is totally nothing cause I’m having holidays right now and yeah, I guess I cover the story for the life when get long holidays yea. Hahaha. Life when get free short-course? Yeap 6th – 22nd January 2010. I went for a  short-course by Iverson Associates Sdn. Bhd. It is a training company but the most thanks is to MDEC Malaysia for paying the fees. Hehe. Awesome tho!

Alamak, we forgot to snap any picture in the first week but what we have here is the final week or the project week picture. Briefly, we need to do a website where having the client site and the admin site. Hoho. Lots of us do the shopping cart system. Some of us do the game where I think the most suitable name for it is the text game. What is it? Please visit the site! The other one is the student portal system. Awesome huh?

Azrul and Ahmad doing the project!

Team work is really important!

Everybody rushing finish up the work within 4 days

There you are, Hamdi the traitor! Haha. Not a traitor, but share the knowledge with others. Sharing is caring!

Here we come to the best part, where we had the presentation!

1st group

2nd group

3rd group

4th group

5th group

Only this? Yeah, of course not! Here’s some great picture where the student listen to the instructor!  Haha.

Lastly, the group photo!

Stand from left: Erwin, Alex, Khairi, Ahmad, Heng, Dino, Azrul, Hamdi, Khoo, Plenty, Yang, Nash, Prasanna, Salma, Muzakir, Zarief
Front from left: Tiki Shabudin (sifoo), Au, Syazwan

Candid photo!


Be Sociable, Share!

You may also like

21 comments

  • syia February 1, 2010  

    eh ni belajar ke byk menangkap pic je..cm gaya 1st week je fokus ni hehe

  • Hamdi February 1, 2010  

    uish
    agak la
    1st week belajar kaw kaw
    final week mana ada belajar dah
    semua busy ngan project
    :D

  • loq February 2, 2010  

    whoaaaa.Bestnye enviroment dekat U kan.

  • Hamdi February 2, 2010  

    best ker?

  • balqis February 3, 2010  

    best2! ahaha =D

  • KNizam February 3, 2010  

    wahhhh bergambar sakan ni. hehe :)

  • Hamdi February 3, 2010  

    :D
    thanks!

  • Hamdi February 3, 2010  

    hehe
    saje je bergambar lelebih
    hehehee
    maklum la, bosan
    tuh yg banyak gambar tu’
    heheh

  • blinkky February 3, 2010  

    Look very fun =)

  • Hamdi February 3, 2010  

    yeah
    kinda fun!

  • samanosuke_04 February 9, 2010  

    cool nampak.. belajar depan pc.. hehe, best2, dahlaaa ader awek gak.. aku memang gersang kalo nengok awek2 pandai main kompiter nie.. hehehehe..

  • Hamdi February 9, 2010  

    huh?
    gersang tgk awek pandai main computer?
    giler aaa
    hahahaha

  • syin February 10, 2010  

    bored + crazy = x² ? hahaha….

    ” Few bloggers keep remind me to update this blog and in the same times, I was wondering, what should I share with you guys for this post? ” – siapa tu..? haha…memandai je suruh org update…

    nice pixture..

  • Hamdi February 10, 2010  

    haha

    nak aku listkan ker?

    list:-
    1. Syin (kau)
    2. Loq
    3. ntah
    4. aku tak ingat
    hahahahahaha

  • aizuddin April 24, 2010  

    ramai budak2 skola tgk environment kat u ni best..padahal aku rasa skolah pun best jugak..cuma kat u bebas skit..nak tido ke suka hati lah..haha

    site under maintenance lak..baru nak usya

  • Hamdi April 24, 2010  

    hahahaha
    tapi bagi aku, sekolah lagi syiok ohhh
    hehehe

    apa? site under maintenance? hahaha
    tuh bukan site aku
    tuh site member aku
    hoho

  • aizuddin April 24, 2010  

    sekolah ramai member..1 batch je dah dekat seratus..kalau asrama lah..tu yg buatkan jadi best tu..kalau kat u..member boleh kira dengan jari je..lagi2 kalau budak kos aku ni yang laki melayu cuma 3 orang je..huhu..campur2 budak kelas lain ada lah dapat kenal tak sampai seratus..hehe

  • Hamdi April 24, 2010  

    tuh la pasal
    zama dah berubah
    dunia dah maju
    hahahaha

  • Pingback: OneHamdi.Com January 4, 2011  
  • Faris March 30, 2011  

    Wow! Macam best kan study kat Limkokwing ni walaupun pelbagai bangsa…Janji study kena enjoy baru la masuk kepala berbanding pressure dengan something yang ntah apa2…macam ko ada ilmu boleh hidup la bukan macam aku ni becoz aku ni bukan buta IT tapi buta CSS + HTML apatah lagi PHP…hehehehe…maklum la aku nak study kat Limkokwing takde rezeki (lari badget) tapi course aku minat ada kat situ…bila dah graduate tu nak keje dengan orang boleh @ nak buat bisnes pun boleh itu pun kalo cukup ilmu & ada modal…congrats!!!

  • Hamdi March 31, 2011  

    insyaAllah. ada rezeki nanti, boleh belajar. aku pun tak ada masa nak belajar semua tapi cari jugak masa untuk cari ilmu yang boleh buat duit skit untuk masa hadapan. hehe.

Leave a comment

CommentLuv badge