Warning: Creating default object from empty value in /home/onehamdi/public_html/wp-content/themes/skeptical/functions/admin-hooks.php on line 160

TMNet Streamyx vs. P1 Wimax – Part 2

As I said before, I’m not gonna say which one is the best for you guys. Okay, here’s the part 2 of the story where I got this situation. What? Blur of it? Read the Part 1 Story.

One Week without Streamyx in Ipoh, at my house only yea. Then, yesterday, I called Streamyx to fix my line. And they able to reset everything and the things was done for a few minutes. That’s not a big deal cause it always happen to me. The things is I need to wait for 15 minutes to download Google Page. Do you know that google page site only have one image, a box, few wordings and the page is fade in?

Google

*Not clear? Go to Google now.

How come this kind of website need 15 minutes to load? Anyone can explain to me? Anyone? Maybe you can explain to me? TMNet person? Technician? Engineer?

Should i cut/cancel the streamyx account? Should I potong?

Haha.

Next, about the potong ISP

I think wanna change the internet connection to Potong ISP but i saw one thing that make me scared! Check this out.

P1 @ Facebook

*click to enlarge the image

How? Anyone can explain to me? I need internet. What happen to Redesign Malaysia site? Click here to log in to the site. Josh Lim? Any suggestion?

In addition, I heard that Streamyx will stop P2P connection due to high bandwidth and they made the new High Speed Broadband. How? Click here!

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

18 Responses to “TMNet Streamyx vs. P1 Wimax – Part 2”

  1. Fazreen December 10, 2009 at 5:07 pm #

    Giler ah mamat dlm screenshot FB 2. How come he only got 5kb speed? Nonsense..

  2. Hamdi December 10, 2009 at 5:23 pm #

    tu yang buat aku takot nak potong tuh
    macam mana?

  3. syin December 11, 2009 at 9:08 pm #

    ” How come this kind of website need 15 minutes to load? Anyone can explain to me? Anyone? Maybe you can explain to me? TMNet person? Technician? Engineer?

    Should i cut/cancel the streamyx account? Should I potong? ”

    ayat-ayat nk kena belasah di streamyx ni…hahaha..lama gila nk load…

  4. Hamdi December 11, 2009 at 10:09 pm #

    haha
    sumpah giler ohh
    aku rasa cam nak tikam je line aku tuh

  5. Dr House December 13, 2009 at 2:05 pm #

    Port ADSL mungkin rosak. Tanya technician dia tukar port ke tak atau just reset port.

  6. Hamdi December 13, 2009 at 2:36 pm #

    bila call streamyx, diorang cakap diorang akan reset port
    bila dah reset, okei la kejap
    then, jadi balik macam tuh
    urgh, sumpah bengang ohh!

  7. samanosuke_04 December 14, 2009 at 11:31 pm #

    hehe, sabarlaa kejap agi malaysia akan jadik mantap.. hoho, kalo kat sini, download movie 15 minit.. sama cam loading google page….

  8. Hamdi December 15, 2009 at 9:25 am #

    weh
    best la kau
    aku nih loading google pun 15 minit
    hahaha
    harap harap mantap la internet kat malaysia nih
    kalo tak, aku tikam daaa!
    hahaaa

  9. Sabri December 16, 2009 at 4:09 pm #

    streamyx makin lame makin sucks r.. hahaha
    nak sekat rapidshare pe cer.. adess

  10. Hamdi December 16, 2009 at 4:21 pm #

    tak jadi kot
    diorang bukak balik akta komunikasi
    tak leh buat sekatan
    haha

  11. Sabri December 16, 2009 at 8:30 pm #

    ha?? yeke.. tapi tak silap aku, bukan diorang wat sekatan, cume diorang limitkan.. adess..

  12. Hamdi December 16, 2009 at 11:02 pm #

    entah la
    tak sure

  13. mohdisa December 17, 2009 at 12:23 am #

    aku just pakai berukband je skg ni, sbb kat kolej aku dah ada tenet. tgu masa je nak sambar wimax plak. hehe

  14. Hamdi December 17, 2009 at 12:26 am #

    weeeeeeeeee
    aku pun teringin nak sambar satu
    cuma umpan (duit) nak sambar tuh tak cukup lagi

  15. abrablog December 24, 2009 at 12:25 am #

    2-3 hari lepas, memang straemyx buat hal. tapi sejak semalam, line streamyx rumah aku tip top. laju gedabas..benda ni biasa berlaku sekali dalam sebulan..

    tak tahu nape jd camtu. tapi sejak mula aku pakai memang dah jadi lagu tu..

  16. Hamdi December 24, 2009 at 9:22 am #

    haha
    laju bila diorang set port kot
    hehe
    mungkin ada specific day diorang set port kot

  17. Faris June 24, 2011 at 2:01 am #

    Faris skang mmg rasa hepi giler bila dah ada coverage, baru je sampai minggu lepas. Kali ni P1 mmg betul2 nak luaskan coverage seluruh Malaysia. Jom berpakat ramai-ramai berubah ke P1 Wimax.

  18. Hamdi June 24, 2011 at 2:23 am #

    Jom! tapi hamdi tak der duit nak bayar P1. hehe. Faris belanja la! :P

Leave a Reply

CommentLuv badge